Kvašení a zrání vína

Sklepy pro zpracování moravských vín máme rozdělené do tří častí. Dva s nerezovými nádobami a jeden s velice atraktivními betonovými nádržemi. První sklep je osazen nerezovými nádobami o kapacitách 9.000 a 7.000 l. Ve druhém jsou menší nádoby o kapacitách, 5.200, 2.500 a 2.700 l. Betonové nádrže dodávají vínu zcela jiný rozměr, jelikož v nich probíhá diferencovaný typ zrání vína. Vína jsou kulatější a aromatičtější. S kapacitou 7.500 a 40.000 l nám betonové nádrže umožňují produkty diverzifikovat.

 
technologie-zrani-velke-bilovice.png
 

Ta nejlepší a výjimečná vína končí v našich francouzských nebo chorvatských dubových sudech. Tato vína vybíráme pečlivě s ohledem na jejich možnosti zrání a dostávají v sudech svůj ojedinělý charakter.

V rámci kampaně denně kontrolujeme průběh kvašení. Všechny sklepy jsou kontrolovány čidly, které v případě nutnosti sklepy odvětrávají a řídí kvašení v tancích. Stálou požadovanou teplotu v tancích zajišťuje dvouokruhový chladící systém.